alt text

Nyheter inom allt

En blogg som behandlar allt som är livets goda

alt text

Degiga artiklar du måste läsa

Ibland är det fantastiska nyheter, ibland är det inte så kul, men allt ska rapporteras!

alt text

Vill du synas här?

En blogg som hjälper dig frammåt med marknadsföringen!

Städtips för fint utan tripps (eller pripps)

Hej bloggen! Nu när vi är helt klar här hemma med att bygga altan Stockholm kan jag skriva igen! Här kommer mina topptips för ett fint hem utan vare sig jobbiga tripps (i växterna, de små jäklarna mår bra när det är smutsigt…) eller pripps blå-flaskor i hörnen. Litet internskämt där från när vi städade pappas gamla lägenhet, ni som vet, ni vet 🙂

Nu tar vi detta steg för steg – häng på så klarar vi nog av dessa ”husmorstips” tillsammans!

 

1. Hantera dammet INNAN det är för sent

Det är bättre att använda en dammtorkare gjord av fjädrar, vilket är bra för persienners skrymslen och vrår, snarare än en dammduk som kräver stänmdig påfyllning och rengöring med vätska. Du kan behöva dammsuga eller använda en trasa ibland, men en dammtorkare kan ta sig i kast med det mesta alltså. Torrdammning är mycket bättre än att spraya något på området innan du dammar, och det går också mycket snabbare så att du inte behöver oroa dig för tiden. Ta det i etapper också, du gör ju inte en hel byggstädning Stockholm.

 

2. Bra städutrustning kan spara mycket tid

Att städa med rätt städutrustning är inte bara effektivare utan också snabbare – känns logiskt, va? Du behöver inte slösa tid på att städa samma utrymmen fram och tillbaka. Så här tänker jag – när du städar är det praktiskt att bära ett förkläde eller ett verktygsbälte för att bära alla viktiga saker du behöver rengöra. Jag har faktiskt snott (lånat) min mans verktygsbälte (han är som bekant elektriker Stockholm) när jag städar, det är superpraktiskt. Och visst, städverktyg kostar lite, men inte som att typ… byta ett helt tak. Vänta nu, vad är byta tak kostnad, nu igen? Nåja, det är definitivt billigare att köpa ordentliga städverktyg ändå!

Att ha en bra uppsättning rengöringsverktyg är inte heller dyrt, men det säkerställer att du alltid städar effektivt och du behöver inte oroa dig för att det inte blir riktigt rent. Det går också mycket snabbare att rengöra med verktyg som t.ex elektriska fönsterskrapor (vi köpte våran på Clas Ohlson).

 

3. Fönsterskrapan är en viktig klassiker

Du kommer definitivt inte att få bra resultat med pappershanddukar. När du putsar fönster behöver du professionella verktyg. Dessa är inte för dyra, om du köper dem på t.ex. Classe eller ÖoB.

Om du har bråttom och inte har den typen av verktyg kan du använda andra saker som glasrengöringsmedel och en mikrofiberduk. Rengör aldrig fönster medan du använder trasan för att röra sig horisontellt uppifrån och ned. Gnid inte i cirklar – detta kommer att lämna ränder. Användning av tidningspapper eller pappershanddukar lämnar en rest ganska ofta, men det funkar rätt bra i en ”pinch”.

 

4. Rocka fett i köket genom att tackla fettet

Fett är ett stort problem i alla kök, inte bara i spis och ugn, utan även på bänkar och skivor (och ibland i köksskåp).  Du bör blanda en matsked flytande diskmedel med en liter vatten och torka av med en ren svamp eller trasa – det här är bara för att se till att det inte skadar eller missfärgar ytan. Skölj av med en annan ren svamp. Du kan också tillsätta bakpulver i vattnet om fläcken är särskilt hård och inte lossnar. Tänk bara på att inte ”bränna bort” något i finishen med bakpulver och sådant… vi testade det på bilen en gång, och lacken förstördes. Det gick inte på vår bilgaranti, kan jag säga.

Nä, nu orkar jag inte skriva mer. Sorry om innehållet är lite ”all over the place”, jag har fått migrän och måste nog lägga mig en stund. Tack för att ni läste!