alt text

Nyheter inom allt

En blogg som behandlar allt som är livets goda

alt text

Degiga artiklar du måste läsa

Ibland är det fantastiska nyheter, ibland är det inte så kul, men allt ska rapporteras!

alt text

Vill du synas här?

En blogg som hjälper dig frammåt med marknadsföringen!

Nya takpannor håller längre än gamla

Nya takpannor håller längre än gamla, detta enligt en ny undersökning. Undersökningen visar att nya takpannor håller i genomsnitt 40 år, jämfört med 30 år för gamla takpannor. Detta innebär att du kan spara pengar genom att investera i nya takpannor.

Det är kanske ingen nyhet – det är nog allmänkunskap att att nya takpannor håller längre än gamla. Men alla vet inte om just varför, och det finns flera anledningar till varför det är så. För det första är nya takpannor ofta gjorda av bättre material. Gamla takpannor kan vara gjorda av mindre hållbara material, såsom dåligt tegel, träblandningar eller pressad fiberplatta. Detta innebär att de är mer benägna att brytas eller skadas under tidens oförlåtliga marsch. För det andra är nya takpannor ofta täckta med en slags skyddsfilm som motverkar korrosion. Denna film försvagas med tiden och kan till slut helt försvinna, men är alltså mer hållbar när det gäller nyare tak.

 

Materialval – en viktig aspekt för livslängden

I takt med att moderna, hållbara takpannor blir allt vanligare som takbeklädnad används ofta fibercement eller bättre varianter av tegelpannor. Dessa material är mycket tåliga och håller i många år, något vi fått uppgifter från av takläggare Uppsala. Man bör dock komma ihåg att det finns en risk för att pannorna kan spricka efter ett tag. Därför är det viktigt att välja rätt pannor från början – när det till exempel gäller tegelpannor så finns både gamla och nya varianter, och det är alltså de nyare vi pratar om här. Kan låta liknande, men skillnaden är väsentlig.

Vi kan alltså se en likhet här när det gäller materialval för både golvrenovering och målning. När du väljer att investera i nya golv är det lika viktigt att tänka på materialet, och självklart gäller samma sak för en kvalitativ målning. Här kan du höra med ett målare Stockholm för bästa tips, och när det gäller golven så kika på spännande mateiral som fiskbensparkett (och låt en golvläggare hjälpa dig där, det är inte lätt att slipa fiskbensparkett…!).

 

Satsa på nya takpannor som ramar in hela fastigheten

Takpannor har alltid varit en viktig del av ett hus eftersom de skyddar oss mot väder och vind. De har också en estetisk funktion och kan ge huset ett mycket elegant utseende – eller helt förstöra intrycket av en annars snygg konstruktion. Det finns alltså fler anledningar att låta proffsen sköta jobbet än att taket ”bara” håller längre. Anlitar du kompetenta takläggare Stockholm vet de vilken som är den bästa balansen av estetik och hållbarhet – snacka med dem så har du mycket vunnet! Det är också mycket lindrigare för kropp och själ än att byta tak själv.