alt text

Nyheter inom allt

En blogg som behandlar allt som är livets goda

alt text

Degiga artiklar du måste läsa

Ibland är det fantastiska nyheter, ibland är det inte så kul, men allt ska rapporteras!

alt text

Vill du synas här?

En blogg som hjälper dig frammåt med marknadsföringen!

Smarta sätt att annonsera på när PPC blir allt dyrare

Har du som många andra företagare annonserat via tex google ads, bing ads eller facebookmarknadsföring? I takt med att allt fler företagare upptäcker hur lukrativt det kan vara att annonsera på dessa plattformar sker även en inflation vad gäller trafiken; Kostnad per lead blir allt dyrare i takt med att fler är med på ”auktionen” som det är att annonsera i dessa plattformar, cost per click (cpc) ökar, samt ökar kostnaden per konvertering succesivt.

För många är det fortfarande lönsamt att annonsera via dessa kanaler då ROI (return on investment) ofta är många gånger högre än vad som är lönsamt, men visste du att traditionella media (tidiningar, skärmar i varuhus, trapphus och liknande) spelar en otroligt viktig roll i hur bra din konverteringsfrekvens i det långa loppet kommer vara?

Om du annonserar i google ads till exempel, så har du kanske en ROAS på 1500% (helt okej) och 5% konverteringsfrekvens eftersom du anlitat en bra byrå, men hur skulle din ROAS se ut om du kompletterade dina ads-annonser med annonsering på till exempel en digital informationstavla trapphus och på så vis började bearbeta dina kunder en bra bit innan dessa börjar resan som är att leta i google efter sin nya takläggare eller städfirma?

Faktum är att annonsering på media som en storbildsskärm bearbetar kunden långt innan kunden egentligen är redo för att konverteras. Detta gör att plattformen i sig själv ofta ses som ineffektiv, men det många inte tänker på är att ditt företags ökade synlighet, etos & förtroende ökar med tiden när du annonserar på tex en digital skylt.

En sådan annonsering kan alltså förbättra siffrorna på din digitala marknadsföring inom PPC (men även SEO) eftersom kunden när den kommit så långt att den börjar söka efter en ny leverantör redan sett ditt varumärke (vilket ökar dina chanser att kunden väljer dig och inte en av dina konkurrenter)